Το παγωτό είναι η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιριού. Οι γεύσεις είναι πολλές και αρκετοί δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν, καθώς παγωτατζίδικα και ζαχαροπλάστες δημιουργούν συνεχώς και κάτι καινούργιο.
Εχουμε ακούσει για το παγωτό μουστάρδα, για το παγωτό τσίλι που είναι άκρως επικίνδυνο, ωστόσο, κανείς δεν περίμενε πως κάποιος θα φανταζόταν παγωτό με χοιρινό!
Κι όμως, η γαλακτοκομική φάρμα Windy Brow Farms από το Νιου Τζέρσεϊ, το σκέφτηκε και το έκανε πράξη.
Η γεύση του παγωτού συμπεριλαμβάνεται στη «συλλογή» «Only in Jersey» και έχει ως συστατικά τοπικό σιρόπι σφενδάμου, κομμάτι από φρυγανισμένο χαλάχ (τσουρέκι) και καραμελωμένο ζαμπόν (Taylor ham).
«Είναι τόσο τρελό, όσο ακούγεται», αναφέρουν από την φάρμα και εξηγούν τι είναι το Taylor ham. Πρόκειται για επεξεργασμένο χοιρινό, που αναμειγνύεται με συντηρητικά, σάκχαρα και μπαχαρικά.
Πώς φτιάχνεται το παγωτό
Το χοιρινό μαγειρεύεται, τηγανίζεται και πασπαλίζεται με ζάχαρη, πριν αναμειχθεί με το παγωτό. Η προσθήκη του χαλάχ και του σιροπιού σφενδάμου εξισορροπεί το αλμυρό με το γλυκό.
iefimerida με πληροφορίες από TIME